Om Banehegnet


Banehegnet er bygget i 1962 og er tegnet af arkitekten Steen Eiler Rasmussen. Banehegnet er beliggende i Albertslund Kommune - nord for banelinjen. Der er 192 boliger fordelt på otte 1-rums boliger, 36 2-rums boliger, 49 3-rums boliger og 99 4-rums boliger. Bebyggelsen er etagehuse i to etager opført som karréer omkring fem lukkede gårdhaverum. Banehegnet er opført samtidig med bebyggelsen i Albertslund Syd. Dengang blev bebyggelsen totalt ignoreret, men det har senere vist sig, at bebyggelsen langt bedre har kunnet holde stand både mod forfald og arkitektoniske pegefingre.

Gennem smalle passager har fodgængere adgang til parkeringspladser og det nærliggende Albertslund Centrum og Albertslund Station. Bebyggelsen er opført med gule håndstrøgne teglsten og tage med lav hældning samt karakteristiske buer. Der er dobbelte jalousiskodder foran de franske altaner.

Der er depotrum i kælderen til alle boliger.

Mange beboere har boet i Banehegnet siden 1962 og her er meget stille og fredeligt.

Banehegnet er en del af Vridsløselille Andelsboligforening. Fra 1. januar 2007 er Vridsløselille Andelsboligforening, Tranemosegård og Albertslund Boligselskab gået sammen i et fælles administrationsselskab BO-VEST.
Cookies

Kontakt

Banehegnet
Banehegnet 17
2620 Albertslund
Email: banehegnet@bo-vest.dk